Sunday, March 31, 2013

Beberapa Misteri Occupy Lahad Datu

Beberapa persoalan yang perlu dirungkai.

Photo: Governor Sadikul A. Sahali at the launching of "Pilipinas Natin" together with President Benigno Aquino, Vice President Jejomar Binay and the rest of the Governors of the different provinces.
Governor Sadikul A. Sahali at the launching of "Pilipinas Natin" together with President Benigno Aquino, Vice President Jejomar Binay and the rest of the Governors of the different provinces. And why Tawi-Tawi?

Apa kaitan Gobenor Tawi-Tawi Sadikul A. Sahali dengan Manuel Amalillio? Benarkah beliau salah seorang pelabur yang tertipu dalam scam Aman's Future Group itu? Benarkah jumlah yang dilaburkan begitu besar sehingga nekad melakukan apa sahaja untuk recover the money terutama menjelang PR Filipina May nanti? Benarkah dia terlibat supply senjata kepada pengganas ini?

Saya bertanya, benarkah? kerana saya tidak pasti. Banyak cerita yang tidak dapat dipastikan.

Mungkin individu yang di-utus berbincang dengan Si Kiram ini ada jawapannya!

Dan benarkah ada orang tempatan yang bersubahat dalam konspirasi ini? Siapakah orang tempatan yang terlibat  itu?

Mestilah benarkan? kerana anak bekas KK Kampung Tanduo yang bersubahat telah tertangkap! Khabarnya penyeludupan senjata ini telah lama dijalankan. Hush-hush. Dikubur dalam tanah dan dasar lautan.

Siapakah yang pernah mengaku jadi penasihat (sultan mengaku sendiri) Kiram The 3rd? Benarkah individu itu sedang dicari? Benarkah individu itu telah menghilangkan diri ke Germany? Semuanya teka-teki yang mungkin tidak terjawab.

Ah! Dahil Sa'ayo!! gumawa ka ng isang pagpipilian sa tanga. Ngayon mo pamagod sa mga kahihinatnan.

09 October 2012
Smokey Gun!


Ini apa hal pula? apakah halnya jadi penasihat? Daily Express, Tuesday, June 21, 2011.


Banyak pandai jadi broker!

Datuk Amir Kahar dan Isteri adalah utusan kerajaan untuk negotiate dengan Kiram

Datuk Hajjah Aminah Ambrose, wife of Datuk Amir Kahar showed me the recording of the meeting. She recorded it in her handphone. Sebagai bukti.

Selain itu, ramai menjangkakan, ada tangan-tangan ajaib yang sedang memainkan peranan.

Kata mereka, ini satu conspiracy yang lebih besar!

Saya percaya semuanya berkaitan!

Dalam kedukaan, ada satu cerita yang menggembirakan. Dikatakan datanglah utusan dari sultan mengaku sendiri ini menghadap Duli Yang Maha Mulia Sultan Brunei untuk mohon ehsan tetapi dihalau oleh Baginda Sultan! Terima kasih!

*Menulis dalam kecewa.

No comments:

Post a Comment

A GUILTY CONSCIENCE NEEDS NO ACCUSER